skip_main skip_menu skip_search

Ons verhaal

Hoe het begon

Calibra team - imgCalibra is ontstaan door samenwerking van dierenartsen die enthousiaste collega's en vrienden van elkaar waren (en zijn).

Eind jaren negentig werd Noviko, een veterinair distributiecentrum, opgericht door Dr. Jaromír Koudela, een vooruitstrevend dierenarts en manager. Deze organisatie ontstond door het enthousiasme en de samenwerking van 5 studiegenoten van University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno en 2 vrienden.

Huisdieren betekenen alles voor Calibra

calibra petsVriend (zelfs beste maatjes), gezinslid, kameraad...alle positieve synoniemen die je maar kan bedenken. Wij van Calibra brengen veel tijd door met huisdieren. Daarom komt de gezondheid van uw honden en katten altijd op de eerste plaats. Huisdieren zijn onze grootste motivatie en onze adviseurs en critici.

 

Verdere ontwikkelingen


Calibra bestaat uit de voedingslijnen Expert Nutrition, Grain Free, Hypoallergenic en Joy snacks. Daarnaast bieden we Calibra Veterinary Diets aan.

Wij zijn er trots op dat we onze producten exporteren naar meer dan twintig landen over de hele wereld en dat onze internationale teams met dezelde passie werken waarmee wij eind jaren negentig zijn begonnen in Brno. We streven nog steeds naar topkwaliteit en nu ook wereldwijd!

Calibra


calibra-logo-claim jpgDe geschiedenis van Calibra dateert van 2001 toen we besloten om met de hulp van veterinaire deskundigen een nieuw assortiment droogvoeders voor huisdieren te ontwikkelen. Ons doel was om hond- en kat eigenaren, fokkers en cattery’s kwalitatief hoogwaardige en nutritioneel evenwichtige voedingen te bieden op basis van natuurlijke ingrediënten, die ook geschikt zijn voor dieren met een voedselallergie en een gevoelige spijsvertering. In 2004 was deze ontwikkeling een feit en werd Calibra’s eerste droogvoeder voor honden op de markt gebracht. Sinds 2004 is ons productassortiment voortdurend verder uitgebreid en geïnnoveerd.

Dit is mogelijk dankzij een gecoördineerde samenwerking tussen teams bestaande uit specialisten op het gebied van voeding en diergezondheid, laboratoriumdiagnostiek, dierenartsen met praktijkervaring, technologen en productiespecialisten, ontwerpers, enz. Goed gebalanceerde Calibra-formules zijn het stabiele resultaat van uitstekende en langdurige samenwerking.