Ons bedrijf respecteert de individuele nutritionele behoeften van dieren. Elk product is zorgvuldig samengesteld op basis van de fysiologische behoeften van elke specifieke nutritionele categorie. Elk product is ontwikkeld op basis van eerder opgedane kennis en ervaring en wordt voortdurend verbeterd volgens de meest recente informatie en nutritionele behoeften.

 

Hoe het begon

Calibra is ontstaan door samenwerking van dierenartsen die enthousiaste collega’s en vrienden van elkaar waren (en zijn).

Eind jaren negentig werd Noviko, een veterinair distributiecentrum, opgericht door Dr. Jaromír Koudela, een vooruitstrevend dierenarts en manager. Deze organisatie ontstond door het enthousiasme en de samenwerking van 5 studiegenoten van University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno en 2 vrienden.

Huisdieren betekenen alles voor Calibra

Vriend (zelfs beste maatjes), gezinslid, kameraad…alle positieve synoniemen die je maar kan bedenken. Wij van Calibra brengen veel tijd door met huisdieren. Daarom komt de gezondheid van uw honden en katten altijd op de eerste plaats. Huisdieren zijn onze grootste motivatie en onze adviseurs en critici.

Verdere ontwikkelingen

Calibra bestaat uit de voedingslijnen Expert Nutrition, Grain Free, Hypoallergenic en Joy snacks. Daarnaast bieden we Calibra Veterinary Diets aan.

Wij zijn er trots op dat we onze producten exporteren naar meer dan twintig landen over de hele wereld en dat onze internationale teams met dezelde passie werken waarmee wij eind jaren negentig zijn begonnen in Brno. We streven nog steeds naar topkwaliteit en nu ook wereldwijd!

Calibra

De geschiedenis van Calibra dateert van 2001 toen we besloten om met de hulp van veterinaire deskundigen een nieuw assortiment droogvoeders voor huisdieren te ontwikkelen. Ons doel was om hond- en kat eigenaren, fokkers en cattery’s kwalitatief hoogwaardige en nutritioneel evenwichtige voedingen te bieden op basis van natuurlijke ingrediënten, die ook geschikt zijn voor dieren met een voedselallergie en een gevoelige spijsvertering. In 2004 was deze ontwikkeling een feit en werd Calibra’s eerste droogvoeder voor honden op de markt gebracht. Sinds 2004 is ons productassortiment voortdurend verder uitgebreid en geïnnoveerd.

Dit is mogelijk dankzij een gecoördineerde samenwerking tussen teams bestaande uit specialisten op het gebied van voeding en diergezondheid, laboratoriumdiagnostiek, dierenartsen met praktijkervaring, technologen en productiespecialisten, ontwerpers, enz. Goed gebalanceerde Calibra-formules zijn het stabiele resultaat van uitstekende en langdurige samenwerking.

Geschiedenis

2001

start van de ontwikkeling

2004

eerste lijn superpremium droogvoer voor honden 7 recepten

2005

blikvoeding voor puppy’s en volwassen honden

2006

uitbreiding van de superpremium lijn met 4 nieuwe producten

2008

eerste 2 dental snacks

2009

nieuw logo

2009

4 nieuwe super premium droogvoeders toegevoegd aan het assortiment (15 totaal)

2010

introductie van 5 premium producten

2011

introductie van Calibra Joy snacks

2012

introductie van super premium droogvoeders voor katten

2013

uitbreiding van Calibra Joy met snacks voor katten en update van de dental snacks

2013

uitbreiding van de premium lijn met 6 producten

2014

introductie van premium blikvoeding voor honden en pouches voor katten

2018 VD
2015

Lancering van Veterinary Diets droogvoer voor honden en katten

2016

nieuw super premium assortiment blikvoeding voor honden en katten

2016

nieuw super premium assortiment droogvoeders voor honden en katten

2016

uitbreiding Veterinary Diets blikvoer bestaande uit 4 recepten voor hond en 3 recepten voor katten

2017

nieuwe Premium lijn droog hondenvoer

2018 Calibra VD
2018

uitbreiding van Veterinary Diets met 2 nieuwe recepten

2019

vernieuwd Calibra Joy assortiment